Η Κορινθιακή Ζυθοποιΐα Α.Ε. είναι η πρώτη εταιρεία μικροζυθοποιΐας, παραγωγής και εμπορίας μπύρας στην Κορινθία. Ιδρύθηκε το 2014 από τον Γιώργο Μουρούτσο και τον Χαράλαμπο Ντιγκιρλάκη. Λειτουργεί με έδρα τα Κρητικά Αρχαίας Κορίνθου παράγοντας αρχικά μπύρες απαστερίωτες και αφιλτράριστες διατηρώντας όλα τα φυσικά συστατικά της μπύρας.

Η πόλη της Κορίνθου, στη σημερινή της μορφή, έλαβε σάρκα και οστά κατά τα μέσα του 19ου αιώνα ύστερα από την ολοκληρωτική καταστροφή της παλαιάς πόλης. Οι πεζόδρομοι, το σαγηνευτικό λιμάνι, οι παραλίες και συνοπτικά η ανάπτυξη της Κορίνθου μετά τον ισοπεδωτικό σεισμό του 1858 υπήρξε ραγδαία, προσφέροντας νέα ώθηση στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης που πλέον έχει μετασχηματιστεί σε ένα σύγχρονο αστικό κέντρο της Πελοποννήσου.

Παράλληλα τα αμέτρητα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που περιβάλλουν την πόλη συνθέτουν ένα ιστορικά φορτισμένο σκηνικό. Αυτά είναι που αντιπροσωπεύουν την Κορινθιακή Ζυθοποιΐα Α.Ε. με συνθετικά στοιχεία την αγάπη, το μεράκι και τη τεχνογνωσία των ανθρώπων που τη δημιούργησαν.

Σε αυτήν τη φιλοσοφία εμπνευστήκαμε έναν αγγελιοφόρο που το όνομά του προέρχεται από το πλέον διαβόητο αξιοθέατο της πόλης… Τον Ισθμό της Κορίνθου.

Το επιβλητικό έργο της διάνοιξης αποπερατώθηκε προς το τέλος του 19ου αιώνα συνιστώντας ορόσημο για την Κόρινθο.

Αυτό θέλουμε να είναι η Canal Dive. Ένα ακόμα σημείο αναφοράς για την Κόρινθο μέσα από τις γεύσεις, την ιστορία, τον πολιτισμό.

Καλωσορίζουμε όχι το προϊόν, αλλά την προσπάθεια να συνεχίσουμε την παράδοση και τη δυναμική αυτής της πόλης και να τη διαδώσουμε παντού.